Sosyal Yardımlar

Sosyal Sorumluluk Projeleri Devam Ediyor

Kurucumuz ve Onursal Başkanımız merhum Ayhan Şahenk’in sağlığında başlattığı sosyal yardım uygulamaları vefatından sonra vakfımız  tarafından aksatılmadan sürdürülüyor.

Ramazan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı

Bu kapsamda bu yıl Niğde Merkezde 1205, ilçelerde ise 1500 olmak üzere toplam 2705 koli kuru gıda yardımı Ramazan başlamadan önce yardıma muhtaç ailelere dağıtıldı.

Merkezde Valilik, ilçelerde ise kaymakamlıklarla işbirliği içinde gerçekleştirilen dağıtımlarda yardım paketlerinin 2500  adedi vakıf, 205 adedi  projeye katılan Doğuş personeli tarafından bağışlandı.

Ayhan Şahenk Vakfı’nın, projeye katılan  bağışçıların adına düzenlediği ve bağışlarının  kime, nerede, hangi gün ve saatte teslim edildiği  bilgilerinin  yer aldığı teşekkür belgeleri, yardımların teslim edilmesini takip eden gün  içinde bağışçıların adreslerine gönderildi.

İftar Sofrası konuklarını ağırlamaya başladı

Niğde’de her yıl kurulan İftar Sofrası, Ramazan’ın ilk günü konuklarını ağırladı.
Hüdavent Hatun Sosyal Salonu’nda,  Ramazanın başlangıcından bitimine  kadar açık kalacak sofrada günde 1500-2000, ramazan ayı süresince  toplam 50-60 bin kişi konuk ediliyor.

İftar Sofrası’nın ilk gün konukları arasında Niğde Valisi, Niğde Belediye Başkanı, Niğde  Milletvekilleri, Niğde Üniversitesi Rektörü, Müftü,  Emniyet Müdürü, Jandarma Alay Komutanı, Cumhuriyet Savcısı,  Vakıf Yöneticileri ve üst düzey devlet memurları da vardı.

Aş - San Firması tarafından son derece sağlıklı koşullarda üretilen yemeklerden öğle saatlerine kadar evlerinden yemek kapları ile gelen vatandaşlara  da dağıtılıyor.

Öğrenci giyim yardımı’na sizler de katılabilirsiniz !

Vakfın sosyal yardım uygulamaları çerçevesinde Niğde’nin merkez ve ilçelerinde  Milli Eğitim Müdürlükleri  ile  işbirliği  içinde  belirlediği   ihtiyaç sahibi  öğrencilere  yapacağı giyim yardımı bu yıl 22 Ekim 2012 tarihinde gerçekleştirilecek. Yardımlar, Niğde Kültür Merkezi Tiyatro Salonu’nda Cumhuriyet Bayramı kutlaması şeklinde düzenlenecek programın bitiminde, öğrencilere bayram armağanı şeklinde dağıtılacak.

Öğrenci Giyim Yardımı Projesine katılarak  daha çok öğrenciye giyim yardımı yapılmasına katkıda bulunmak isteyen yardımseverler Vakfa, 1 Ekim 2012 tarihine kadar, bir öğrenci için 180,00 TL  bağışta bulunarak bu sosyal sorumluluk projesine ortak olabilecekler.

Projeye katılacak bağışçılara vakıf tarafından  gönderilecek teşekkür belgelerinde, yardımlarının hangi öğrenciye, nerede, hangi gün ve saatte teslim edildiği bilgilerine de yer verilecek.

Öğrenci giyim yardımları; öğrencilerin beden ölçülerine göre hazırlanıp bir çanta içine yerleştirilen mont, bot, pantolon, kazak, gömlek, iç çamaşırı ve kırtasiye malzemelerinden oluşuyor.