Sosyal Yardımlar

AYHAN ŞAHENK VAKFINDAN CUMHURİYET BAYRAMI ARMAĞANLARI

Ayhan  Şahenk Vakfı, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 85. yılı nedeniyle ailelerinin maddi olanakları yetersiz Niğde'de 750 öğrenci, Kilis Uzunlu İlköğretim okulu'nda 65 öğrenci olmak üzere, toplam 815 öğrenciye giyim yardımı yaptı.

Niğde merkezde 250, Niğde'nin ilçelerinde 100'er olmak üzere toplam 750 ilköğretim öğrencisi için hazırlanan yardım çantaları,   24 Ekim 2008 saat : 14.00'de, Niğde Kültür Müdürlüğü Tiyatro Salonunda,    Karagöz'ün  "Cadılar" oyunu ve kukla gösterisinin ardından
öğrencilere bayram armağanı olarak dağıtıldı.

Öğrencilerin beden ölçüleri ve ayak numaralarına göre hazırlanan  mont, kazak, pantolon, bot, gömlek, iç çamaşırının bulunduğu yardım çantalarına ayrıca çeşitli  kırtasiye malzemeleri ile sabun,diş macunu,diş fırçası gibi  temizlik malzemeleri de konuldu.

Karagöz ve kukla gösterisinden önce yardım alan öğrenciler adına bir öğrenci ve  Niğde İl Milli Eğitim Müdür Vekili yaptıkları konuşmada Ayhan Şahenk Vakfına teşekkür ettiler.  Vakıf Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan da yaptığı konuşmada Cumhuriyeti ve  önemini anlattı, çocukların Cumhuriyet Bayramını kutladı. Atatürk'ün kendilerine emanet ettiği en önemli armağanı olan Cumhuriyete sahip çıkmalarını,  Ayhan Şahenk'i örnek alarak ülkeleri ve aileleri için yararlı bireyler olarak yetişmelerinin beklendiğini açıkladı.

Konuşmaların ardından  gerçekleştirilen Karagöz ve Kukla gösterileri törene katılan öğrenciler, öğretmenler, veliler ve basın mensupları tarafından da ilgi ile izlendi.

Ayhan Şahenk Vakfı bu uygulama ile Cumhuriyetimizin kuruluşunun 85.yılında bir taraftan öğrencilerin  giyim ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olurken diğer taraftan  onların eğitimlerine ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunarak  farklı bir bayram armağanı sundu.