Ramazan sosyal yardımları devam ediyor....

Ayhan Şahenk Vakfı'nın ramazan ayı geleneksel sosyal yardım uygulamaları başladı.

Vakfın geleneksel sosyal  yardım uygulamaları çerçevesinde  ramazanın başlamasından bir hafta önce Niğde'de Valilik Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından belirlenen 1500 yoksul aileye kuru gıdalardan oluşan  yardım paketleri dağıtılmaya başlandı. Vakıf elemanlarının gözetiminde,  Valilik Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen dağıtım  herhangi bir kargaşaya meydan vermeyecek şekilde planlandı ve paketler  ramazan başlamadan ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Diğer taraftan her yıl Belediye ile işbirliği  içinde gerçekleştirilen  ve bu yıl da  kurulan "İftar Sofrası" ramazan süresince konuklarını ağırlamaya devam ediyor.

Niğde Belediyesi Düğün Salonunda kurulan "İftar Sofrası" sağlıklı bir yemek pişirme ve dağıtım ortamı hazırlandıktan sonra  ramazanın ilk günü, Niğde Valisi, Niğde eski ve yeni Belediye Başkanlarının da katılımıyla  konuklarını ağırlamaya başladı.

Gündüz 12.00-15.00 saatleri arasında evlerinden yemek kapları ile gelen ihtıyaç sahibi  kişilere yapılan yemek dağıtımı, akşam iftar saatlerinde salonda kurulan iftar sofrası ile devam ediyor.

Günde ortalama 2500, ay boyunca 70-80 bin kişinin konuk olacağı "İftar Sofrası"  ramazan süresince devam edecek.