Ana Sayfa

Vakfımız ülkemizde sporun gelişimine, yaygınlaşıp benimsenmesine yardımcı olmak amacıyla çalışmalar da gerçekleştirmektedir.

Bu etkinlikleri gerçekleştirirken yarışmaların düzenlendiği bölgelerin de tanıtımına yardımcı olmayı, yöre halkının sosyal yaşamlarına da katkıda bulunmayı amaçlamaktayız.

Bu amaçla 2000 yılında Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi ile işbirliği yapılarak  “Kapadokya Uluslararası Dağ Bisikleti Yarışı” vakfımızın sponsorluğunda hayata geçirilmiş, altı yıl süren sponsorluğumuzda ayrıca,  Milli Olimpiyat Komitesi, Bisiklet Federasyonu ve Ürgüp Belediyesi ile festivalin organizasyonunda görev alınmış, organizasyonun başarısı nedeniyle festival boyutu da kazandırılan etkinlik 2001 yılında “Kapadokya Uluslararası Dağ Bisikleti Festivali” adını almıştır.

Unesco tarafından Dünya Kültür Mirası olarak koruma altına alınan ve bisiklet yarışları için son derece uygun arazi yapısına sahip Kapadokya Bölgesinde 2000 yılından 2005 yılına kadar altı yıl vakfımızın sponsorluğunda gerçekleştirilen bu etkinlik, sponsorluğun  yerel olanaklarla yapılması kararımızdan sonra  2006 yılından sonra Festival boyutu kaldırılarak  Dağ Bisikleti Yarışı olarak sürdürülmeye başlanmıştır.

Sponsorluğumuzun devamı içinde 2001 yılında festivale   Niğde – Ürgüp arasında Kurucumuz Ayhan Şahenk  anısına gençler ve büyükler kategorisinde “Ayhan Şahenk Yol Bisikleti Yarışı”da eklenmiştir. Festival süresince ödüllü halk bisikleti yarışlarına, gençler arasında  atletizm yarışlarına, yetişkinler için sağlıklı yaşam yürüyüş yarışmalarına da yer verilerek sporun geniş halk kitleleri tarafından da benimsenip yaygınlaşmasına katkıda bulunulmaya çalışılmıştır.

Her yıl UCI (Uluslararası Bisiklet Federasyonu)’nin belirlediği takvime göre gerçekleştirilen festivale yılda 20 dolayında ülkeden 200 sporcu katılmaktadır ve vakfımızın organizasyonundaki başarısı ve yarışmaya katılan sporcuların olumlu izlenimleri sonucu  2007 Uluslararası Avrupa Dağ Bisikleti Festivali’nin  Kapadokya’ya alınmasını sağlamıştır.

Tüm bu yarışmalar, gündüz ve akşamları düzenlenen ödül törenleri, çeşitli sanatçılar ve toplulukların  verdiği konserler, halk oyunları ve modern dans topluluklarının gösterileri, fotoğraf, karikatür ve araba sergileri, çocuklar için oyun parkları, yüz boyama, çeşitli kuruluşların ikramları, laser gösterileri vb. etkinliklerle bölgenin sosyal yaşamını renklendirmiş, etkinliklerin  yazılı ve görsel iletişim araçlarıyla daha geniş kitlelere duyurulmasıyla bölgenin tanıtımına yardımcı olmuştur.