Sosyal Yardımlar

Geleneksel sosyal yardımlarımız devam ediyor...

Vakfımızın sosyal yardım çalışmaları içinde yer alan ve her yıl gerçekleştirerek geleneksel hale getirdiği sosyal yardımlarımız devam ediyor.

Bu çerçevede bu yıl da 1500 yoksul aileye gıda yardımı, maddi olanakları yetersiz 500 öğrenciye giyim yardımı ulaştırıldı.

Günde 2500 – 3000 kişinin konuk olduğu iftar soframızda ramazan ayı süresince toplam 70 – 80 bin kişiyi ağırlamış olacağız.

500 ÖĞRENCİYE GİYİM YARDIMI

Niğde Valiliği tarafından Niğde Merkez ve köylerindeki İlköğretim Okullarında eğitim gören ancak ailerinin maddi olanakları yeterli olmayan 500 öğrencinin giyim ihtiyaçları vakfımız tarafından karşılandı.

İhtiyaç sahibi öğrencilerin beden numaralarına göre hazırlanan mont, kazak, gömlek, pantolon, iç çamaşırı, çorap ve bottan oluşan giyim eşyaları, kırtasiye malzemeleri ile birlikte çantalara konularak 27 Ekim 2003 tarihinde dağıtıldı.

Niğde Üniversitesi Derbent Kültür Merkezinde yapılan dağıtım töreninde Niğde Valisi Sayın Gündüz Beder, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Filiz Şahenk, vakıf yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri de hazır bulundu.

Törene bir dakikalık saygı duruşu ve istiklal marşından sonra, Kurucumuz ve Onursal Başkanımız Sayın Ayhan Şahenk'i tanıtan kısa bir video gösterisi ile başlandı. Öğrenciler adına bir öğrencinin yaptığı teşekkür konuşmasının ardından Vakıf Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada; Niğde'de doğan Kurucumuz Ayhan Şahenk'in Niğde ile gönül bağını hiç koparmadığını,sağlığında Niğde'ye yaptığı yardımları ,aramızdan ayrılışından sonra kurduğu Vakfın yaptığını söyledi. Kendilerine ulaştırılan armağanları sağlıkla kullanmaları,yaşamlarında Ayhan Şahenk'i örnek almaları, Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, bireyler olarak yetişmeleri dileğinde bulundu.Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar ve Niğde Valisi Gündüz Beder‘de yaptığı konuşmalarda Ayhan Şahenk'in Ülkemize ve Niğde'ye yaptığı yardımlar için teşekkür ederek diğer varlıklı kişilerin de kendisini örnek almasını dilediler.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra Niğde Merkez ve Köylerindeki ilköğretim okullarında eğitim gören 500 öğrenciye giyim yardımları dağıtıldı.

1500 AİLEYE GIDA YARDIMI

Kurucumuz Sayın Ayhan Şahenk'in sağlığında başlatılan gıda yardımından her yıl olduğu gibi bu yıl 1500 aile yararlandı.

Niğde Valiliği Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından belirlenen 1500 yoksul aileye içinde çay, şeker, kahvaltılık ve çeşitli gıdalardan oluşan yardım paketleri, ramazandan bir hafta önce ulaştırıldı.

KIRSAL KESİME 3500 PARÇA GİYİM EŞYASI

Doğuş Gurubunda çalışan personel tarafından Vakfımıza ulaştırılan ve çok az kullanılmış 2200 parça ikinci el giyim eşyası ile, vakfımız tarafından sağlanan 1300 parça yeni giyim eşyasından oluşan toplam 3500 parça giyim eşyası, 27 Ekim 2003 tarihinde Niğde'nin Altınhisar ve Ulukışla İlçelerinde, Kaymakamlıklar tarafından belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

Dağıtımda , Altınhisar kaymakamı Kemallettin Sakin ve Ulukışla kaymakamı Muhittin Pamuk ile Vakıf yöneticileri ve Doğuş Gurubundan Geleceğin Doğuşluları Projesinde yer alan yöneticiler de hazır bulundular.

İFTAR SOFRASI

Vakfımızın geleneksel iftar sofrası, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da şehir merkezinde Belediye'ye ait düğün salonunda kuruldu.

Uzman personel tarafından son derece sağlıklı koşullarda, kalorileri hesaplanarak hazırlanan yemekler, 12.00 - 14.00 saatleri arasında evlerinden kaplarıyla gelen vatandaşlara veriliyor. Salonda kurulan iftar sofrasına konuk olanlarla birlikte günde ortalama 2500 kişiye yemek ikram ediliyor.

İlk gün soframıza, Yönetim Kurulu Başkanımız Sayın Filiz Şahenk ve Niğde Belediye Başkanı Sayın Mümin İnan da konuk oldular.

İftar soframıza ramazan ayı süresince 70 – 80 bin kişinin konuk olması bekleniyor.

Kurucumuz Sayın Ayhan Şahenk'in sağlığında başlatılan Geleneksel Sosyal Yardımlarımız önümüzdeki yıllarda da aksatılmadan sürdürülecek.