Mesleki eğitime desteğimiz devam ediyor

Vakfımızın çalışmaları içinde öncelik verdiği konulardan  biri “eğitim”dir.
Eğitim alanındaki çalışmalarımız okul yapımı, mevcut okulların onarımı ve donatımı, yurt ve öğretmen lojmanları yapımı ile  başarılı ancak olanakları sınırlı öğrencilere burs verilmesi şeklinde gerçekleştirilmektedir.

OKULLARIMIZ

Vakfımızın ülkemizin değişik bölgelerinde yaptırarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği okullar :

Okul Adı
Van Özel Eğitim Uygulama Merkezi 2014 yılında yapıldı. 30 derslik, 4 atölye, 1 konferans salonu
Artvin Ayhan Şahenk Anadolu Kız Meslek ve
Teknik Lisesi
20 Kasım 2014 tarihinde resmi açılışı yapıldı. 26 derslik, 7 laboratuvar, 2 atölye
Şanlıurfa Ayhan Şahenk Teknik ve Endüstri
Meslek Lisesi
2012 yılında yapıldı, 24 derslik, 4 atölye,çok amaçlı salon
Şanlıurfa Ayhan Şahenk Kız Teknik Meslek Lisesi 2011 yılında yapıldı, 24 derslikli
Darıca Faik Şahenk Ortaokulu 2000 yılında İlköğretim okulu olarak yapıldı, 2012 yılında ortaokula dönüştürüldü, 24 derslikli
Niğde Faik Şahenk Anadolu Teknik Lisesi 1998 yılında yaptırıldı, 38 derslikli
Avsallar Ayhan Şahenk Anaokulu 1993 yılında ilköğretim okulu olarak yapıldı, 2011 yılında anaokulu’ na dönüştürüldü, 8 derslikli
Zeytinburnu Ayhan Şahenk Ortaokulu 1987 yılında İlköğretim okulu olarak yapıldı, 2012 yılında ortaokula dönüştürüldü, 24 derslikli
Alanya Alantur İlköğretim Okulu 1987 yılında yapıldı, 10 derslikli
Büyükçekmece Doğuş İlköğretim Okulu 1987 yılında yapıldı, 8 derslikli

YURTLARIMIZ

Öğrencilerin eğitimleri süresince konut ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla yaptırılarak devletimize teslim edilen öğrenci yurtları :

• Niğde Faik Şahenk Anadolu Teknik Lisesi  Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu (200 yataklı)
  • Şanlıurfa Ayhan Şahenk Çok Programlı Lisesi Kız Öğrenci Yurdu (200 yataklı)
  • Şanlıurfa Ayhan Şahenk Meslek Teknik ve Endüstri  Lisesi Erkek Öğrenci Yurdu (200 yataklı)

ÖĞRETMEN LOJMANLARI

Niğde’de , Faik Şahenk Anadolu Teknik Lisesi’nde görevli öğretmenlerin konut ihtiyaçlarının  çözümüne katkıda bulunmak amacıyla  “ Eğitim Hizmet Konutları “adıyla 15 daireden oluşan iki ayrı bina yaptırılarak Milli Eğitim Bakanlığı’na devredilmiş, öğretmenlerimizin kullanımına tahsis edilmiştir.

OKUL BAKIM ONARIMI VE DONATIMI

Vakfımız  inşaatlarını yaptırarak  Milli Eğitim Bakanlığı’na devrettiği okullara öncelik vererek  yurdun değişik bölgelerindeki birçok okulun da bütçe olanakları çerçevesinde bakım,onarım ve tadilatlarını  gerçekleştirmekte, bilgisayar ve büro  mobilyaları ile donatmakta, kitap yardımında bulunmaktadır.

Bu çerçevede, 2013 yılında Darıca Faik Şahenk Ortaokulu, 2012 yılında Zeytinburnu Ayhan Şahenk Ortaokulu, 2010 yılında Niğde Faik Şahenk Anadolu Teknik Meslek Lisesi ve öğrenci yurtları, 2007 yılında Büyükçekmece Doğuş İlköğretim Okulu, 2011yılında Sarıyer Osman Saçmacı İlköğretim Okulu’nun gerekli tadilat, onarım,boya, mobilya,mefruşat ihtiyaçları karşılanmıştır.

BURSLAR VE EĞİTİM YARDIMLARI

Eğitim alanında gerçekleştirilen çalışmalardan biri de çeşitli kurum ve kuruluş tarafından vakfımıza  burs ve eğitim yardımı şartı ile yapılan bağışların kabul ederek ulaştırılmasını istedikleri yardımları ilgililere ulaştırmak ve başarılarının devamı süresince işlemlerini ve takiplerini yapmaktır.

Vakfımızın burs uygulaması, yapılan şartlı bağışların gereğini yerine getirmek şeklinde gerçekleştirilmekte, vakıf bütçesinden burs uygulaması yapılmamaktadır.

(Bkz. Burs veren diğer kuruluşlar)

EĞİTİM MALZEMESİ YARDIMI

Vakfımız, bütçe olanakları çerçevesinde okulların eğitim malzemesi ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı olmaktadır.

Eğitimde fırsat eşitliğinin yaratılmasına katkıda bulunmak amacıyla  2006 yılında “Paylaşalım Bilişimle Buluşalım “projesini uygulamaya koymuş, bu proje ile 60 ilde 1125 ilköğretim okuluna 6000 bilgisayar bağışlamıştır.

Gene aynı amaçla 2013 yılında da 1768 bilgisayar 32 ilde 70 ilköğretim okulu ile 7 kurum ve kuruluşa bağışlanmıştır.

Eğitim malzemesi yardımlarımız bilgisayar ile sınırlı tutulmamakta vakfımıza yapılan bağışlardan  okulların ofis  malzemeleri, yazı tahtası, kitap,  vb. ihtiyaçları da karşılanmaya çalışılmaktadır.