SOSYAL YARDIMLAR

Sosyal yardımlar vakfımızın en önemli Ayhan Şahenk miraslarından biridir. Şeref Başkanımız merhum Ayhan Şahenk’ in başlattığı bu onurlu görevi titizlikle sürdürmek ve daha da  ileriye götürmek amacıyla her yıl düzenli olarak çalışmalar yapılmakta, yardıma muhtaç insanlarımıza destek verilmektedir.

Vakfımız tarafından bölge farkı gözetmeksizin gerçekleştirilen sosyal yardımlarda öncelik, ilköğretim çağındaki çocuklarımıza verilmektedir.

ÖĞRENCİ GİYİM YARDIMI

1998 yılından beri her yıl valilikler ve kaymakamlıklarla yapılan görüşmeler sonucu belirlenen gerçek  ihtiyaç sahibi 1000 öğrenciye giyim yardımında bulunulmaktadır.
Öğrencilerin beden numaralarına göre hazırlanan mont, kazak, pantolon, gömlek, eşofman,bot, bere, atkı, iç çamaşırı ve çoraptan oluşan ve bir çanta içine yerleştirilerek Cumhuriyet Bayramı haftası içinde  düzenlenen programın bitiminde dağıtılan yardımlar, öğrencilere Bayramı armağanı olarak verilmektedir.

Ayrıca vakfımız tarafından sağlanan az kullanılmış 2.el giysiler, temizlikleri yapılıp poşetlendikten sonra temin edilen yeni eşyalar ile birlikte, kırsal kesimlerde kaymakamlıklarla işbirliği yapılarak belirlenen ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaktadır.

KURU GIDA YARDIMI

2000 yılından beri her yıl Ramazan ayının  başlamasından bir hafta önce, muhtaç durumda olan ve valilik ve kaymakamlıklarca belirlenen  2500  aileye çeşitli kuru gıdalardan oluşan yardım paketleri,  ilgili resmi kurumlar tarafından, vakfımız personelinin gözetiminde dağıtılmaktadır.

İFTAR SOFRASI

2000 yılından beri her yıl Ramazan ayı boyunca Niğde’de kurulan İftar Sofrası’ nda  günde 2000, ay boyunca ortalama 60 bin kişi konuk edilmektedir.

İftar yemeğinden evlerine götürmek üzere gün içinde yemek kapları ile gelen vatandaşlarımız da yararlanmaktadır.

DEPREM YARDIMLARI

Vakfımız ülkemizde meydana gelen ve büyük can ve mal kayıplarına neden olan depremlerden hemen sonra depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanmasına  katkıda  bulunmak  amacıyla deprem bölgelerine ulaşmaktadır.

1999 yılında meydana gelen Gölcük depreminde bölgede bir hafta süre ile ambulans ve sağlık personeli görevlendirilmiş,  bölgede acil olarak ihtiyaç duyulan ceset torbaları ulaştırılmıştır.

1999 yılında Düzce’de meydana gelen depremden hemen sonra İnönü Çadırkenti ’’nde iki sağlık aracı ile sağlık personeli göndererek depremzedelere sağlık hizmeti verilmiş, Düzce ve Kaynaşlı’ ya 25 tonluk tır ile gıda yardımı ulaştırılmıştır.

Deprem bölgesinden İstanbul’a getirilen hastaların tedavilerinde kullanılmak üzere İstanbul’daki resmi sağlık kuruluşlarına da  nakdi yardımda bulunulmuştur.

2011 yılında Van’da meydana gelen ve büyük can ve mal kaybına neden olan depremin ardından depremzedelere  200 deprem çadırı, 4000 battaniye, 500 çift ayakkabı, 50 katalitik soba, çocuk maması ve çocuk bezi ulaştırılmış, Erciş’te kurduğumuz  640 m2 büyüklüğündeki  yemek çadırı ile 30 günde toplam  60.000  kişiye sıcak yemek çıkarılmıştır.

Bir ay süre ile verdiğimiz  bu hizmetten sonra yemek  çadırı, kuru gıda stoku, ısıtıcılar ve mutfak malzemeleri ile birlikte aynı hizmeti sürdürmek ve daha sonra ihtiyaç duyulan başka bölgelerde kullanılmak üzere  Kızılay’a bağışlanmıştır.