Geleneksel yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı...

Ayhan Şahenk Vakfı'nın kurucusu ve Onursal  Başkanı merhum Ayhan Şahenk'in sağlığında başlattığı sosyal yardım uygulamaları, aramızdan ayrılışından sonra, kurduğu Vakıf aracılığıyla aksatılmadan sürdürülüyor.

Vakfın geleneksel sosyal yardım uygulamaları çerçevesinde bu yıl ;
Ramazan ayı başlamadan on gün önce, 1500 yoksul aileye kuru gıda yardımı,
Ramazan  Bayramından once maddi olanakları yetersiz 550 ilköğretim Okulu öğrencisine giyim yardımı dağıtıldı.
Ramazan süresince  açık tutulan iftar sofrasına ise 75 bin kişi konuk oldu.

Niğde Valiliği tarafından belirlenen yoksul vatandaşlara kuru gıda yardımlarının dağıtımı,
herhangi bir karışıklığa meydan vermeyecek  şekilde  planlandı ve vakfımızın gözetiminde Sosyal Hizmetler Müdürlüğü aracılığıyla gerçekleştirildi.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenen öğrenciler için  beden numaralarına gore hazırlanan mont,bot,pantolon,kazak gibi giyim malzemeleri  ve diş macunu ,diş fırçası,şampuan gibi temizlik malzemeleri ile kırtasiye malzemeleri,  okul çantası içine yerleştirilerek   ihtiyaç sahibi öğrencilere  bayram armağanı olarak dağıtıldı.

Niğde Kültür Müdürlüğü Tiyatro Salonunda şenlik havasında gerçekleştirilen törene Niğde Vali Yardımcısı Hayri Kurt ,Niğde İl Milli Eğitim Müdürü H.İbrahim Yaşar, Vakıf Yönetim kurulu Başkanı Sayın Filiz Şahenk,öğretmenler, Vakıf yöneticileri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Diğer taraftan son derece hijyenik şartlarda, kalorileri hesaplanarak  hazırlanan  yemeklerin sunulduğu Vakfın İftar Sofrası'na ise günde 2500,  ramazan ayı  boyunca 75 bin kişi konuk edildi.