Sosyal Yardımlar

Öğrencilere Çifte Bayram

Ayhan Şahenk Vakfı,  Geleneksel Sosyal Yardım çalışmalarından biri olan "Öğrencilere Giyim Yardımı"nın dağıtım törenini  Cumhuriyet Bayramı öncesinde gerçekleştirerek  öğrencilere çifte bayram yaşattı.

Niğde'de Valilik tarafından belirlenen ihtiyaç sahibi  500 öğrenciye, okul çantası içinde,   beden ölçülerine göre hazırlanmış mont, bot, pantolon, ayakkabı, çorap, iç çamaşırı ile diş fırçası, diş macunu, sabun gibi temizlik malzemelerini  bayram armağanı olarak dağıtıldı.

25 Ekim 2007 tarihinde Niğde Kültür Merkezi'nde  Cumhuriyet Bayramı kutlaması şeklinde gerçekleştirilen dağıtım töreninde, Atatürk'ün kendi sesinden Cumhuriyetle ilgili konuşmaları dinletildi,  Cumhuriyetle ilgili şiirler okundu. Animasyon gösterileri ve  Niğde yöresi   oyunlarından oluşan  halk oyunları gösterileri de    tören  coşkusunu  arttırdı.

Törende Vakıf Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan ve  Milli Eğitim Müdür Vekili İsmail Karacan'ın konuşmalarının ardından  kürsüye gelen  Niğde Valisi Sayın Gündüz Beder yaptığı konuşmada; merhum Ayhan Şahenk'in dünyaca ünlü bir işadamı olduğunu hatırlattı ve Ayhan Şahenk Vakfı'na, Ayhan Şahenk'in  ismine layık hizmetlere devam ettiği için  teşekkür etti. Bu çocukların arasından yeni Ferit Şahenk'ler, yeni Filiz Şahenk'ler çıkacağını söyleyen Vali,  çocuklara bu törenle yaşatılan sevincin, işin maddi yanından çok daha önemli olduğunu vurguladı.

Ayhan Şahenk Vakfı, eğitim çalışması programı çerçevesinde ayrıca, Atatürk'ü ve Cumhuriyeti
konu alan   kitap setlerini , kütüphanelerinde yer vermek üzere,  Niğde merkez ve ilçelerindeki 218 ilköğretim okulu  ile 45 liseye ulaştırdı.