Sağlık

SAĞLIK ARAÇLARIMIZ İSTANBUL'A DÖNDÜ

29 Mart – 2 Nisan 2018 tarihleri arasında Niğde’nin merkez ve ilçelerindeki çalışmalarını tamamlayan Sağlık Araçları yılık çalışma programını gerçekleştirmek üzere İstanbul’a döndü.

İhtiyaç sahibi insanlarımıza uzman doktorlarımız ve tecrübeli sağlık ekibiyle Göz Sağlığı ve Genel Sağlık muayene hizmeti veren sağlık araçları Niğde’nin merkezi ile ilçeleri Bor, Ulukışla, Çamardı, Altunhisar ve Çiftlikte gerçekleştirdikleri 5 günlük çalışma programını tamamladı.

Bu süre içerisinde ihtiyaç sahibi toplam 432 kişi vakfın tam donanımlı modern sağlık araçlarında uzman doktorlar tarafından ayrıntılı muayeneden geçirildi. 308 kişinin ayrıntılı göz muayenesi, 124 kişinin ayrıntılı genel muayenesi yapıldı.

118 kişinin tam kan sayımı, 119 kişinin biyokimya, 40 kişinin idrar tahlili yapıldı, 44 kişinin EGS’si çekildi.

Vakfımızın devletin sağlık alanında yaptığı çalışmalara destek olmak amacıyla 21 yıldır gerçekleştirdiği gezici sağlık çalışmalarından bugüne kadar 517 binden fazla vatandaşımız yararlandı.