Sağlık

"Herşey Çocuklar İçin" programı amacına ulaştı.

Ayhan Şahenk Vakfı'nın "Her Şey Çocuklar İçin" sloganıyla düzenlediği etkinlik, İstanbul'daki yoğun kar yağışına rağmen çok sayıda sanatçı ve çocuğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Vakfın, çalışmalarını kamuoyu ile paylaşmak ve çocukların hoşça vakit geçirmelerine olanak sağlamak ve elde edilecek bağış gelirleri ile yeni sağlık araçları yaparak daha fazla çocuğa sağlık hizmeti götürmek amacıyla düzenlediği etkinlik, 23 Mart 2003 Pazar günü Darüşşafaka Ayhan Şahenk Kapalı Spor Salonu ' nda gerçekleştirildi.

Etkinliğe sinema, tiyatro, televizyon ve müzik dünyasından Kenan Işık, Rutkay Aziz, Halil Ergün, Halit Kıvanç, Sezen Cumhur Önal, Uğur Dündar, Hülya Koçyiğit, Tamer Karadağlı, Burhan Şeşen, Zafer Gündoğdu, İpek Tuzcuoğlu, Canan Hoşgör, Arzu Balkan, Beyza Güdücü, Tolga Savacı, Tuba Ünsal, Berna Biber,Nasuh Mahruki, Özgür Ozan, Bora Gencer, Furkan Kızılay (havuç) gibi ünlü konuklar katıldı.

Mizah ustası Gani Müjde'nin sunuculuğunu yaptığı programda çocuklar dans ettiler, şarkılar söylediler, oyunlar oynadılar. Etkinliğe katılan ünlü sanatçıları yakından görmek ve onlarla tanışmak imkanı buldular. MEF okulları öğrencilerinin yaptığı bale gösterisini , piyano ve flüt eşliğinde verdiği konseri izlediler. Çeşitli firmaların kurduğu standlarda kendilerine yapılan ikramlar ve vakfın armağanları ile sevindiler.

Etkinlik çerçevesinde İstanbul'un üç ayrı okulundan gelen 150 öğrenci Vakfın Sağlık araçlarında Göz ve Genel Sağlık Muayenesinden geçirildi. Gözlük reçetesi verilen öğrencilerin gözlük ihtiyaçları Şişli Optik tarafından ücretsiz olarak karşılandı.

Programın müzayede bölümünde ünlü sanatçıların vakfa bağışladıkları şahsi eşyaları ve tablolar değerlendirildi. Tiyatro sanatçısı Hamdi Alkan' ın sunuculuğunu yaptığı açık arttırmada Faruk Cimok'un " Güvercinler" adlı tablosu 3 milyar TL ile en yüksek değerle alıcı bulurken, Bedri Baykam'ın " Figüratif" adlı tablosu 2 milyar 750 milyon ,Nasuh Mahruki'nin " Kar Leoparı" adlı fotoğraf çalışması 350 milyon , Halit Kıvanç'ın ceketi 2 milyar 250 milyon , Mithat Bereket'in Afganistan, Çeçenistan, ve Kosova Savaşlarında giydiği yelek 1 milyar , Hülya Koçyiğit'in şalı 750 milyon , İpek Tuzcuoğlu'nun " Asmalı Konak " dizisinde giydiği kostüm 600 milyon ,Beyza Güdücü'nün Gana'da çektiği program sırasında çocuklar tarafından yapılmış ahşap heykel 500 milyon , Sezen Cumhur Önal'ın şarkı sözlerini yazdığı kalem 250 milyon TL.ye alıcı buldu.

Nil Karaibrahimgil'in çocuklarla birlikte gerçekleştirdiği konserin ardından çocuklar ve etkinliğe katılan sanatçılar salondan mutlu bir şekilde ayrılırken, etkinlik için belirlenen amaca ulaşılmış, elde edilen bağış gelirleri ile yeni bir sağlık aracını yapacak olanak sağlanmış oldu.

Ayhan Şahenk Vakfı,mobil sağlık üniteleri ile 1997 yılından bu yana 185 bin kişiye götürdüğü ücretsiz sağlık hizmetini, yeni sağlık araçlarını en kısa sürede devreye sokarak çok daha geniş kesimlere ulaştırmayı planlıyor.