Sağlık

Yenilenen Çocuk Enfeksiyon Kliniği Hizmete Girdi

1899 yılında kurulan ve dünyanın en eski  üç çocuk hastanesinden biri olan Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Çocuk Enfeksiyon Kliniği yenilenmiş şekliyle hizmete girdi.

Konumu nedeniyle İstanbul'da hasta trafiğinin en yoğun yaşandığı Devlet Hastanelerinden biri olan hastanenin Çocuk Enfeksiyon Kliniği, görevli sağlık personelinin daha iyi şartlarda çalışabilecekleri hastane ortamını yaratmak ve hastaların daha iyi hizmet alabilmelerine yardımcı olabilmek için Doğuş İnşaat A.Ş.'nin yaptığı şartlı bağışla Ayhan Şahenk Vakfı tarafından onarıldı, yenilendi ve donatıldı.

Hastalar, hasta refakatçileri ve görevli sağlık personeli için yeterli olmayan ve bakım onarıma ihtiyacı bulunan kliniğin yenilenmiş şekliyle hizmete girmesi nedeniyle 15 Ekim 2009 tarihinde düzenlenen törene;  İstanbul İl Sağlık Müdürü Doç.Dr.Ali İhsan DOKUCU, Hastane Başhekimi Prof.Dr.Suat TURGUT, sağlık personeli, daha önce klinikte görev yapan doktor ve yöneticiler, hasta yakınları ve Ayhan Şahenk Vakfı Yöneticileri ile sağlık personeli de katıldı.

Açılış nedeniyle İl Sağlık Müdürü ve Hastane Başhekimi  tarafından yapılan konuşmalarda,  sağlık sorunlarının çözümünün sadece devletten beklenmemesi gerektiği, bu konuda vatandaşların ve sivil toplum kuruluşlarının da yardımlarına ihtiyaç duyulduğu  vurgulandı ve Ayhan Şahenk Vakfı’nın bu davranışı ile diğer kurum ve kuruluşlara örnek olduğu, sağlanan imkanlarla bu klinikte hastaların daha iyi hizmet alacakları, görevli sağlık personelinin daha iyi çalışma şartlarına kavuştukları açıklandı.

Vakıf Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan da yaptığı konuşmada  vakfın çalışmalarında öncelik verilen  konuların  sağlık ve eğitim olduğunu, hedef kitle olarak da geleceğimizin yapı taşları olan çocuklara ağırlık verildiğini açıkladı ve vakıf imkanlarının kullanılmasında çok titiz davranıldığını bu nedenle  yapılan çalışmanın hedefine ulaştığını görmüş ve yetkililerden   duymuş olmaktan çok   mutlu olduklarını  belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Çocuk Enfeksiyon Kliniği yenilenmiş şekliyle hizmete girdi.