Sağlık

Göz sağlığı aracı

Göz Sağlığı alanında yapılan çalışmalar Marmara Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı ile işbirliği içinde gerçekleştirilmektedir.

Göz taraması sonunda görme kusuru saptanan öğrenciler tam teşekküllü poliklinik bazında ayrıntılı muayeneden geçirilmektedir.

Ameliyat önerilen hastalardan ameliyat giderlerini karşılayamayacak durumda olanların ameliyatları vakfımız tarafından yaptırılmakta, gözlük alamayan öğrencilerin gözlükleri de vakfımız tarafından armağan edilmektedir.

Vakfımız,göz sağlığı ile sürdürdüğü olağan çalışmalarının yanı sıra , ülkemizde 6-14 yaş arası ilköğretim çağı çocuklarında sıkça görülebilecek göz hastalıklarını ortaya çıkarmak ve göz taramalarının bu yaş grubundaki önemini göstermek amacı ile Marmara Üniversitesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanlığı ile işbirliği yaparak bir araştırma gerçekleştirmiştir.

Vakfın göz sağlığı aracında Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlileri ile vakfın sağlık personelinin görev aldığı İstanbul İli Üsküdar İlçesindeki 3568 ilköğretim çağı öğrencisinde yapılan çalışmada, bu yaş grubunda görülebilecek kırma kusuru, şaşılık ve göz tembelliği gibi hastalıkların görülme sıklığı ve bu sıklığa sosyo-ekonomik düzeyin etkisi araştırılmıştır.