Sağlık

GEZİCİ SAĞLIK ÇALIŞMALARINDA YENİ BOYUT

Ayhan Şahenk Vakfı, halk sağlığına destek çalışmaları çerçevesinde 19 yıldır aralıksız olarak sürdürdüğü  Gezici Sağlık Çalışmalarında yeni bir dönem başlattı.

Doğuş Holding’in  maddi katkılarıyla  Vakıf tarafından yaptırılıp son teknolojiyle donatılan gezici sağlık tırı Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna teslim edildi.

Sağlık tırının  24 Haziran 2016 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen teslim törenine, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof.Dr.İrfan Şencan, Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan, Doğuş Holding ve  Türkiye Halk Sağlığı Kurumu yönetici ve personeli  ile basın mensupları katıldı.

14 m. treyler üzerinde beş ayrı bölümden oluşan sağlık aracı tam donanımlı 3 muayene odası,

1 Diş Ünitesi, röntgen cihazı , 1 ecza odasından oluşuyor. Araçta ayrıca engelli ve yaşlı hastaların muayene odalarına kolayca ulaşmalarını sağlayacak engelli asansörü ve elektrik sağlanamayan durumlarda  aralıksız 8 saat elektrik sağlayabilen bir de jeneratör  bulunuyor.

Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanı Prof.Dr. İrfan Şencan teslim töreninde yaptığı konuşmada ; aracı  sağlık hizmetlerine ihtiyaç duyulan bölgelerle ve doğal afetlerde kullanılacaklarını  belirterek Doğuş Grubu ve Ayhan Şahenk Vakfı’na halk sağlığına yapmış oldukları katkılardan dolayı teşekkür etti, bu davranışın başka kurum ve kuruluşlara  örnek olmasını diledi.

Ayhan Şahenk Vakfı , halen kadrolu uzman sağlık personeliyle gezici sağlık araçlarıyla  aralıksız her gün gerçekleştirdiği sağlık çalışmalarıyla bugüne kadar 485 bin kişiye ücretsiz sağlık hizmeti götürdü. Türkiye Halk Sağlığı Kurumu’na  teslim ettiği  bu araçla da gezici sağlık çalışmalarına yeni bir boyut daha kazandırdı.