EĞİTİM KOMPLEKSİ’NİN RESMİ AÇILIŞI YAPILDI.

2012/2013 Eğitim Öğretim yılının 2.yarısında hizmete giren Şanlıurfa Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin resmi açılışı 5 Mart 2015 tarihinde yapıldı.

Açılışa, Cumhurbaşkanı eşi Sayın Emine Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Aile ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ayşenur İslam, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci, Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, Doğuş Grubu CEO’su Hüsnü Akhan, Vakıf yöneticileri, öğretmenler, öğrenciler ,veliler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Törende bir konuşma yapan Doğuş Grubu Başkanı Ferit Şahenk, Doğuş Grubu olarak Şanlıurfa’da ikinci kez bir okul hizmete sunmanın gurunu yaşadıklarını, Türkiye’nin genç ve dinamik nüfusunun iyi eğitim şartlarına kavuşması ve geleceğe daha iyi hazırlanmasının herkesin sorumluluğunda olduğunu
belirtti. Doğuş Grubu olarak eğitime katkıyı bu şekilde değerlendirdiklerini ve çalışmalarını bu bilinçle sürdürdüklerini açıklayan Ferit Şahenk, bu yaklaşımla ülke çapında milli eğitime kazandırdıkları eğitim yatırımlarından söz etti, ülke ekonomisi ve istihdam açısından mesleki ve teknik liselerin önemini
vurguladı.

Konuşmasında ,Türkiye’de öğrenci sayısı ve eğitim yatırımlarına duyulan ihtiyacı örnekleriyle dile getiren ve bu tür yatırımların devam etmesinin önemine işaret eden Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı da eğitime yaptığı katkılardan dolayı Ayhan Şahenk Vakfı’na teşekkür etti. Cumhurbaşkanı eşi Sayın Emine Erdoğan, Vakıfların toplum sorunlarının çözümüne önemli katkılar sunduğunu, eğitim sektörüne yeni bir vizyon kattığını ifade etti ve kamu hizmetlerine katkıda bulunan Ayhan Şahenk Vakfı’na teşekkür etti. Bu tür hayırseverlik girişimlerinin imkanı olan tüm insanlara örnek olması dileğinde bulundu. Bilginin sermaye olduğunu ancak bunu kullanmak için mesleki donanıma ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Erdoğan, Ayhan Şahenk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin bu vizyonu icra ettiğini söyledi.

Doğuş Holding’in bağışıyla Ayhan Şahenk Vakfı tarafından yaptırılan Eğitim Kompleksi, 32 bin m2 alan üzerinde 24 derslikli okul, 200 yataklı erkek öğrenci yurdu, çok amaçlı konferans salonu, spor salonu, 2 bilgisayar odası ve laboratuvar, iki ayrı binada elektrik, inşaat teknolojisi ve iklimlendirme olmak üzere 4 atölye ve 2 basketbol sahasından oluşuyor.