Eğitim

Kız Meslek Lisesinin Temeli Atıldı

Meslek Liseleri Projemizin üçüncü halkasını oluşturacak Ayhan Şahenk Anadolu Kız Meslek Lisesi’nin temeli Artvin’de atıldı.

26  Nisan 2013 tarihinde Artvin’inde yapılan temel atma törenine Artvin Valisi, Artvin Milletvekilleri, Belediye Başkanı, Rektör, Milli Eğitim Müdürü, Emniyet Müdürü, Jandarma Alay Komutanı  katıldı. Tören çok sayıda öğretmen, öğrenci ve basın mensubu tarafından da   ilgi ile izlendi.

Öğrencilerin Artvin yöresi halk oyunlarını sergilemelerinin ardından İl Milli Eğitim Müdürü,  Genel Müdürümüz  ve Artvin Valisi birer konuşma yaptılar.

İl Milli Eğitim Müdürü yaptığı konuşmada okulun Artvinliler  ve kız çocukları için önemini vurguladı ve Doğuş Grubuna ve Vakfımıza eğitime yaptıkları katkılar için teşekkür etti.

Vakfımız adına konuşan Genel Müdürümüz Zafer Nuri Eraslan da yaptığı konuşmada;
Temeli atılacak olan Anadolu Kız Meslek Lisesi ile merhum Ayhan Şahenk’in çok önem verdiği Meslek Liseleri Projesine yeni bir halka daha eklenmiş olacağını, okulun Milli Eğitimimize hayırlı olması ve eğitimde fırsat eşitliği yaratılmasına katkıda bulunması dileğinde bulundu.

Artvin Valisi Necmettin Kalkan da konuşmasında; bu törenle sadece meslek lisesinin temelinin atılmadığını, yakın zamanda burada yeni eğitim kurumlarının binalarının yükseleceğini söyledi. Artvin’in en modern eğitim kurumlarının bu bölgede yer alacağını açıklayan Vali, Ayhan Şahenk Anadolu Kız Meslek Lisesi’nin bunun önderliğini yapacağını belirtti.
Varlıklı insanların devletin yanında, devletle beraber eğitime el atmasının çok madidar olduğunu  belirten Vali, bu vesile ile Doğuş Grubuna ve Ayhan Şahenk Vakfı’na teşekkür etti ve Ayhan Şahenk’i rahmetle andığını söyledi.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra okulun temeline ilk harç döküldü.

Artvin merkezde, 7200 m2 alanda, 5 katta toplam 26 derslik ile 2 yabancı dil, 2 bilgisayar, 1 fizik, 1 kimya ve 1 biyoloji olmak üzere 7 laboratuvar ve 2 atölyeden oluşacak Ayhan Şahenk Anadolu Kız Meslek Lisesi inşaatının 2013 yılı sonunda tamamlanması ve okulun 2014 yılı şubat ayında eğitime başlaması planlanıyor.