Van'da Otistik Çocukların Eğitimine Destek

Van'da Otistik Çocukların Eğitimlerine destek vermek amacıyla modern bir eğitim merkezinin temeli  atıldı.

Van Edremit'te yapımı gerçekleştirilecek  merkezin  21 Ekim 2013 tarihinde gerçekleşen temel atma töreninde;  Van Valisi Aydın Nezih Doğan , Van Milletvekili Gülşen Orhan, Aile ve  Sosyal  Politikalar İl Müdürü Şinasi Erol, İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Vakıf yetkilileri ve Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri  ile basın mensupları hazır bulundular.

Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan yaptığı açılış konuşmasında:
Vakıf olarak bundan tam iki yıl önce meydana gelen depremin hemen ardından depremzedelere yardımcı olmak, yaralarının  sarılmasına katkıda bulunmak amacıyla Van'a geldiklerini, bu gelişlerinin ise otistik çocukların eğitimine katkıda bulunmayı amaçladığını söyledi.

Türkiye'de 0-14 yaş gurubunda 125 bin dolayında otistik çocuk bulunduğunu, bunlardan ancak 2114'ünün eğitim imkanı bulunduğunu açıklayan Eraslan,   Van'da  otistik çocuklarımızın eğitimine yönelik bir merkez bulunmadığı için bu projeyi hayata geçirdiklerini ve devletimizin bu alandaki hizmet yükünün azaltılmasına yardımcı olmayı amaçladıklarını söyledi.

Merkezin yapılacağı  arazinin  yapısı, iklim koşulları ve kullanım şekli dikkate alınarak özel bir proje hazırlattıklarını, yapımında çok özel malzemeler kullanılacağını, 30  derslikten oluşacak  bu merkezin yapımı  tamamlandığı zaman örnek bir merkez olacağını açıkladı.

Van Milletvekili Gülşen Orhan ise yaptığı konuşmada;
Bugün Doğu Anadolu Bölgesinde  yapılan bu okulun Van ve çevresi için çok yararlı olacağını , Van için hayırlı olmasını diledi ve   başta Ayhan Şahenk Vakfı olmak üzere emeği geçen herkese  teşekkür etti.

Van Valisi Aydın Nezih Doğan  da konuşmasında,
Van'da böyle özel eğitim veren okullara daha fazla ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, Ayhan Şahenk Vakfı'nın yaptırdığı bu eğitim kurumunun  diğer gruplara da örnek olacağını, onların da  böyle yatırımlar  yapacaklarını umduğunu söyledi ve  yardımları için Ayhan Şahenk Vakfı'na teşekkür etti.

Konuşmaların tamamlanmasından sonra  çok kısa sürede yapımı tamamlanacak olan Van Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi'nin temeline ilk harç döküldü ve  Ayhan Şahenk Vakfı'nın eğitim alanında topluma kazandıracağı yeni  bir  eğitim kurumunun startı verilmiş oldu.