Çevre

2007 Vakıf Medeniyeti Çevre Yılı Ödülü

Ayhan Şahenk Sevgi Ormanları Projesi'ne Verildi

Vakıflar Genel Müdürlüğünün 2007 yılını çevre yılı ilan etmesi nedeniyle düzenlediği Vakıfların Uygulanmış Çevre Projesi Yarışması ödülüne "Ayhan Şahenk Sevgi Ormanları Projesi" layık bulundu.

Ödül, Ayhan Şahenk Vakfı'na, 2003 yılında Bodrum'un Konacık mevkiinde yanan 175 hektar orman alanını 210 bin fidan dikip yeniden ağaçlandırarak doğaya ve toplumumuza kazandırması ve üç yıl bakımını gerçekleştirmesi nedeniyle verildi.

Ayhan Şahenk Vakfı'nın, gelecek kuşaklara sağlıklı ve yaşanabilir bir çevre bırakmak amacıyla başlattığı "Ayhan Şahenk Sevgi Ormanları Projesi" kapsamında, Bodrum'un yanı sıra daha önce de Marmaris'te de yanan orman alanlarına ve Niğde'de çorak alanlara diktiği fidanlarla yurt çapında diktiği toplam ağaç sayısı 500 bini aşmış oldu.

2007 Çevre Ödülü, 7 Mayıs 2007 Pazartesi günü Ankara'da, Vakıflar Haftası Açılış töreninde TBMM Başkanı Bülent Arınç, Vakıflardan Sorumlu Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Bakanlar, Milletvekilleri, Vakıflar Genel Müdürü, Diyanet İşleri Başkanı, vakıf yöneticileri ile kalabalık bir davetli ve basın mensubunun katıldığı törenle Ayhan Şahenk Vakfı'na verildi. Ayhan Şahenk Vakfı, geçtiğimiz yıl da "Gezici Sağlık Çalışması Projesi" ile Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün düzenlediği, Vakıfların gerçekleştirdiği "Sosyal İçerikli Proje Yarışması Ödülü" nü kazanmıştı.